Inici Activitats
Activitats
DAVANT EL NOU CURS 2016 - 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic
Vida parroquial
Escrit per editor   
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:26

El començament del setembre marca el retorn de l’estiu a l’activitat habitual com un temps especial. No només especial perquè podem retornar a la feina habitual, sinó, també, perquè el parèntesi de l’estiu ens ha permès de mirar amb més perspectiva el que fem, gaudir sovint d’uns dies de contacte més intens amb les persones que estimem i amb la natura, i al mateix temps descansar, “carregar piles”, oxigenar-nos... Malauradament, però, n’hi haurà molts (massa!) que no podran reprendre el treball perquè no en tenen o no en troben.

 

Tot això ens hauria de permetre ara d’enfilar el nou curs amb una renovada il•lusió i energia, amb més ganes de ser fidels a l’encàrrec de Jesús d’ajudar-nos a viure la nostra fe en les parròquies, accentuant l’esperit d’acolliment i de servei, sent sal de la terra i llum del món.

 

Alguns, en les parròquies tenen responsabilitats (en l’àmbit de la catequesi, dels grups, de les celebracions, de la cura del temple, de caritas i l’Espai 31, i de molts serveis...) i, durant aquest mes de setembre, s’haurà de posar fil a l’agulla en la programació dels propers mesos. Altres potser actualment no tenen cap responsabilitat concreta, però poden ajudar-nos en alguna de les que es porten a terme o es mirarà de començar. Altres potser no poden o no es veuen capaços d’aquestes responsabilitats. Tots, però, formem part de les comunitats parroquials, i tots, per tant hem de cooperar-hi amb el nostre gra de sorra, des de les nostres possibilitats concretes, siguin moltes o poques. Tanmateix, la majoria ens acollim als serveis que hi tenim.

 

Demà, dilluns, a les 20 h, als locals del Mercadal-Espai 31, tindrem la reunió oberta sobre els serveis parroquials. Comptarem amb la presència de Mn. Miquel, el nou rector. Serà una ocasió per conèixer-nos i per començar a parlar de les perspectives del nou curs, per compartir expectatives i anhels davant la nova etapa que entomem, bo i fent església al servei de les persones i de l’Evangeli.

 

És bo, doncs, que agraïm sempre a Déu tot el que rebem, que valorem els serveis parroquials, com per conèixer i estimar més les parròquies i que, des de la sintonia fraternal, restem oberts i disponibles si alguna de les propostes que se’ns fan coincideix amb les nostres possibilitats de col•laboració i/o de participació.

 

Que Déu beneeixi els nostres projectes, esforços i serveis i faci que donin fruit en bé de tots.

 
A LES PORTES D’UN NOU CURS PDF Imprimeix Correu electrònic
Notícies
Escrit per editor   
dimecres, 31 d'agost de 2016 17:16

Al tombant de l’estiu podem pensar en aquelles dimensions que ens donen la possibilitat de ser el què som: la familia, les ocupacions, les opcions de vida, uns compromisos de voluntariat, el treball, l’escola, etc… Hem de reconèixer humilment que ignorem que ens depararà l’etapa del nou curs que comencem, però des dels posicionaments personals podem definir-nos en unes passes immediates, podem prendre consciència que estem cridats, tanmateix, a viure i a ajudar a viure. I, recordem-nos-ho: som responsables de tantes coses, però no tenim el control de tot.

Començar el mes de setembre pot ser una invitació a prendre el pols de l’enfoc i de l’encaminament d’aquesta nova etapa. Quantes observacions i reflexions poden passar pel nostre magí i podem compartir. L’actitud positiva és una font de goig i d’alliberament, de propòsits i de petits o més grans compromisos.

Com a cristians tenim la sort de recordar-nos periòdicament que la vida i les realitats humanes no depenen sols de nosaltres. El seu futur últim no està a les nostres mans, tot i que hi passa, i que la transcendència és una dada amb la qual hem de comptar, i que cada u podem fer i hem de fer la nostra petita aportació, dins del misteri total de la vida personal, de les relacions interpersonals, de les possibilitats i de les limitacions. A molts pot agradar i trobar més i més suggerent el pensament atribuit a Joan Maragall:

“Esforça’t en el teu quefer, com si de cada detall que pensis, de cada paraula que diguis, de cada peça que posis, de cada cop de martell que donis, depengués la salvació de la  humanitat: perquè en depèn, creu-ho.”

Així, encetar un nou curs és una bona ocasió per a demanar a Déu que ens concedeixi de viure’l del tot i ben conscients; però sobretot que ens l’ompli de vida, d’ocasions d’estimar, de pregar, de sentir-nos a prop dels altres tot estimant-los i deixant-nos estimar, de celebrar la vida i la fe... Començar un nou curs és presentar-li a Déu com una llibreta en blanc tot demanant-li que sigui ell mateix qui l’ompli de tot allò que necessitem, que ens cal i que ens farà bé.

PEL QUE FA AL RELLEU DE RECTOR A LES NOSTRES PARRÒQUIES:

- Dilluns, 5 de setembre, a les 20 h, i als locals del Mercadal-Espai 31: reunió de la comissió de pastoral parroquial amb Mn. Miquel. Serà una primera coneixença i presa de contacte, per començar a parlar dels serveis pastorals de les nostres parròquies, de les perspectives del nou curs, i també per compartir expectatives i anhels davant la nova etapa que entomem.

- Dimecres, 7 de setembre, a les 19 h i al Carme,   se’ns convida a la celebració de l’Eucaristia amb motiu del comiat de Mn. Pere.

 
GRÀCIES MÚTUES I GRÀCIES AL BON DÉU PDF Imprimeix Correu electrònic
Notícies
Escrit per editor   
dimarts, 16 d'agost de 2016 21:41

Som al bell mig de l’estiu. Hem tingut les dues festes patronals parroquials: la Mare de Déu del Carme (16 de juliol) i Santa Susanna (11 d’agost). També s’ha anunciat el relleu de rector per mitjans setembre. Un servidor va destinat a Olot i, aquí, vindrà Mn. Miquel Ramió. I, ja ho sabem, els esdeveniments de l’estiu ens agafen més dispersos, però no per això desconnectats.

Pel que fa al relleu de rector, no es fa només per una promesa d’obediència que fem els mossens, ni els canvis són gratuïts, ni es poden pensar en clau de promoció personal, més aviat responen a un planteig  i a una planificació dins les limitacions i possibilitats de la pastoral diocesana. S’està preparant el relleu, començant a tenir contactes entre els mossens implicats i amb persones i grups de les parròquies. Per això, s’ha previst, pel 5 de setembre, una reunió ample de la comissió de pastoral parroquial amb Mn. Miquel, com una presentació no només d’algunes persones implicades i dels serveis que es duen a terme, sinó també de les expectatives i anhels, perquè treballem junts, sent i fent església al servei de les persones i de l’Evangeli. I, pel dimecres, 7 de setembre, i al Carme,  hi ha prevista una Eucaristia  amb motiu del meu comiat i d’haver servit durant divuit anys diverses parròquies de la ciutat.

El relleu és propici per a donar-nos gràcies mútuament i donar gràcies a Déu, per tot el que hem rebut i rebem dels serveis pastorals, però també per esperonar-nos a tenir unes parròquies, més acollidores, servidores, comunitàries i evangelitzadores. Els cristians som església i, entre tots hem de fer possibles els serveis de les nostres parròquies. Donem gràcies per tot el que hem compartit. Oimés, quan mirem enrere i amb perspectiva, ens adonem nogensmenys de tot el que podem agrair a Déu. Així, no es  tracta de fer balanç com si estiguéssim en una empresa, perquè la nostra té com a rerefons pregon una vocació, la de cristians. Com diu el salmista “el fruit del nostre treball no és obra nostra”. Als ulls de la fe, com podem mesurar l’obra de Déu o, dit d’una altra manera, el que Déu obra en nosaltres?            

També, diu el salmista “com podré agrair a Déu el bé que m’ha fet?”. Doncs, reconeixent tot el que Ell beneeix. Gràcies per les celebracions litúrgiques, pels espais de formació i de catequesi per la sensibilitat solidària i tot el que es fa a favor dels malalts, dels necessitats, dels infants i de tantes persones. Gràcies per tants “vasos comunicants” de pregària, de bé i de servei. Gràcies per la vida i la fe compartides. Així ens ajudem a ser cristians, i a ser i a fer església.

I, bon estiu, gaudint i servint onsevulla que siguem. Pere Domènech

 
Santa Susanna, 11 d'agost PDF Imprimeix Correu electrònic
Notícies
Escrit per editor   
dimecres, 10 d'agost de 2016 15:00

Santa Susanna, verge i màrtir (280-295 d. Xt),
titular i patrona de la parròquia del Mercadal, de Girona

Dijous, 11 d’agost, a l’església del Mercadal,
MISSA solemne concelebrada: a les 20 h del capvespre:...
predicarà l’homilia el P. Antoni Vilarrubias, claretià

 
Festa de la Mare de Déu del CARME: 16 de juliol PDF Imprimeix Correu electrònic
Notícies
Escrit per editor   
divendres, 22 de juliol de 2016 14:59

Celebrem la Festa de la  Mare de  Déu del  CARME, patrona de l’església parroquial de la demarcació de la Catedral. Se celebrarà la MISSA solemne, a les 19  h. de la tarda. Els cants seran acompanyats per la Coral VIARANY i, a l’acabament farà un breu CONCERT.

     Hi som més imés convidats !

         BONA FESTA DE LA MARE DE DÉU DEL CARME !

 
«IniciaAnterior12345678910SegüentFinal»

Pàgina 2 de 117