Inici Textos d'interès
Textos
AMB CARITAS I LA PASTORAL DE LA SALUT-MALALTS, TAMBÉ A L’ESTIU PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dissabte, 30 de juliol de 2016 21:52

No oblidem totes aquelles persones, per a les quals vacances simplement no existeixen ja sigui per motius de salut o perquè no tenen treball i molts ni possibilitat de tenir-ne. En aquest any de la misericòrdia hem de tenir molt presents els malalts i els qui sofreixen per la crisi o com a conseqüència de tants i tants motius diferents. Es fa un gran esforç de solidaritat amb els nostres germans més desvalguts, però queda molt per fer encara; confiem en els que no tant sols no baixen la guàrdia en aquest temps d’estiu, sinó que miren de multiplicar-s-hi Continuem mostrant-nos solidaris, a l’estiu, i sempre.

 
MOTIU DE PREGÀRIA I DE CONVERSIÓ PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dissabte, 30 de juliol de 2016 21:51

Amb motiu dels últims atemptats i de l’assassinat del P. Jacques Hamel, capellà jubilat, de 85 anys, que ajudava a la parròquia de Saint-Étienne-du-Rouvray, arquebisbat de Rouen (França) ens fem ressó les paraules del Papa Francesc: "no es tracta d'una guerra de religions", “el món està en guerra, no pas guerra de religions, és una guerra d’interessos, pels recursos naturals, guerra pel domini dels pobles... Totes les religions volen la pau. La guerra la volen d’altres”.

L'arquebisbe de Rouen, Dominique Lebrun, en camí de retorn, ja que era amb els joves a Cracòvia, ha dit: «L'Es-glésia catòlica no pot prendre altres ar-mes que la pregària i la fraternitat entre els homes. Deixo aquí centenars de joves ... i els demano que no abaixin els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilització de l’amor”in els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilitin els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilització de l'amor»..

Continuem pregant, units als sants innocents que viuen la vida de Déu per sempre, i actuant per construir un món més just. Preguem per les víctimes i les famílies. Que el Bon Déu ens toqui el cor amb el do de la pau que hem de tenir cura de fer expressiu, bo i maldant de no tornar mai mal per mal a ningú.

 
“SENYOR, ENSENYEU-NOS A PREGAR” PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dimecres, 27 de juliol de 2016 15:41

L’Evangeli de Lluc (Lc 11, 1) ens diu que Jesús prega, sobretot en els moments decisius de la seva vida. De Jesús podem aprendre a pregar, a estimar més i millor i a comprometre’ns. La seva pedagogia consisteix, precisament, a ensenyar tot fent experiència. Pujant a Jerusalem els deixebles aprenen de Jesús a ser missioners (Lc 10,1ss); aprenen a ser proïsme del malferit, com Jesús s’ha fet proïsme de tothom (Lc 10,25ss); etc. Ara es fixen que Jesús prega i volen aprendre’n: “ensenyeu-nos a pregar...”. Els ensenya la pregària que anomenem “Parenostre”, que els dóna  identitat comunitària com a deixebles. El Parenostre apareix com l’oració del grup de deixebles i és, certament, l’oració de l’Església. Ens ensenya Jesús demana a Déu el millor que podem esperar d’Ell: “el vostre nom sigui santificat”. És una expressió amb la que es demana al Pare que es manifesti a tothom, que sigui Senyor de tots: “vingui el vostre Regne”. El Regne de Déu (justícia, pau, vida, amor...) ha estat inaugurat per Jesús (Lc 8,1; 10,9) i s’ha de manifestar per tota la terra. Déu mateix és qui ho farà possible. El Parenostre demana el que tot ésser humà necessita per a viure dignament: el “pa”, el “perdó” i la força en la prova per a “no caure en la temptació”. És la necessitat d’un món just per a tothom. És una pregària amb la qual el deixeble mira el seu entorn i veu que hi ha el proïsme necessitat (Lc 10,25ss). Una pregària que compromet: “nosaltres també perdonem tots els qui ens han ofès”. Finalment, Jesús completa el seu ensenyament amb la paràbola de l’“amic” que demana amb insistència, amb perseverança, amb “impertinència”. No ens està dient que Déu es faci pregar sinó que ens anima a no defallir en la pregària. El focus està en l’“amic” que demana, el qual, en la necessitat, està segur que no tindrà mai un no de l’“amic” a qui acut per demanar un favor. L’Evangeli d’avui acaba mostrant-nos un retrat, ara sí, del Pare: és el qui ens dóna el millor, “l’Esperit Sant”. És a dir, se’ns dóna Ell mateix. Se’ns ha donat i és sempre amb nosaltres. J.M.Romaguera (adaptació)

 
Parenostre: «FILLS MEUS QUE SOU A LA TERRA, QUE US SENTIU ESTIMATS I US ESTIMEU»(com una resposta de PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dimecres, 27 de juliol de 2016 15:39

La pregària no és mai un monòleg, sinó un esperit gran i expressiu de vida. Quan nosaltres resem el Parenostre, Déu acull la nostra pregària. Si sabem fer silenci interior podrem escoltar la seva resposta. Potser en pistes d’avançada. . . Oimés, vosatres. . . . . . L’estimació us ha fet trobadissos. Us ha posat en el camí de l’estimació, i en la perspectiva de la vida compartida. Avui, pot dir-nos coses com aquestes:

Parenostre que esteu en el cel. Fills meus, que sou a la terra, confieu en mi. Sóc Déu-Amor, i estic al mig de la vostra estimació. Sóc Déu-Llibertat i estic enmig dels vostres cors lliures i refiats. Sóc Déu-Fidel i estic enmig de la vostra vida compartida. Us estimo i mai no us deixaré sols enmig dels vostres dubtes i defallences. Recordeu que, a través del meu Esperit, estic dintre vostre.

 

Sigui santificat el vostre nom. Ja des d’abans que naixessiu porto el vostre nom en el meu cor i el pronuncio sovint. Desitjo el millor per a vosaltres. Això es farà realitat si seguiu els camins de l’Evangeli.

 

Vingui a nosaltres el vostre Regne. Em farieu feliç si col·laboressiu a convertir aquesta terra en l’avantsala del cel: un lloc on tots us pugueu estimar i conviure en pau perquè us sentiu germans. Aquest és el Regne que jo desitjo.

 

Faci’s la vostra voluntat, així a la terra com es fa en el cel. Sabeu quina és la meva voluntat? Que deixeu pertot arreu un rastre, petjades de la meva bondat. Perquè així ja començareu a ser feliços a la terra i un dia ho sereu plenament en el cel. I, a més, també ajudareu que ho siguin aquells que us envolten.

 

El nostre pa de cada dia doneu-nos, Senyor, el dia d’avui. Treballeu amb sentit de responsabilitat, però no us angoixeu: avui no us mancarà res del que necessiteu. Esforceu-vos perquè també ho puguin tenir altres més desafavorits. No és que els estimi menys que a vosaltres, sinó que confio que, a través vostre, també els arribarà el meu ajut. No em decebeu!

 

I perdoneu les nostres culpes, així com nosaltres perdonem els nostres deutors. Jo, fills meus, amics, sempre us perdono sense cansar-me’n mai. M’agradaria que vosaltres també ho sabessiu fer. El perdó és una de les millors maneres de fer present i expressiu el meu amor a la terra. Mai no us penedireu d’haver perdonat i de conviure amb el cor reconciliat.

 

I no permeteu que nosaltres caiguem en la temptació, ans deslliureu-nos de qualsevol mal. Em plau que pugueu confessar les vostres febleses. Els humils em guanyen el cor. Agafeu-vos fort a la meva mà i confieu en mi: reixireu. Us ho garanteixo amb moltes benediccions.

 

Amb aquest esperit, donem gràcies, des de la memòria del cor, que desgrana el que hem rebut, descobert, compartit i podem celebrar.

 
PREC CONFIAT D'ESTIU: PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dimecres, 27 de juliol de 2016 15:38

Fes, Senyor, que sapiguem aprofitar l’estiu per “carregar bateries” i així poder començar el nou curs amb més il•lusió i renovada esperança. Ajuda’ns a mantenir el propòsit, de seguir “sembrant” bondat i estimació al nostre entorn fermament convençuts que, tard o d’hora, aquesta sembra dóna fruit. Et demanem, Senyor, quesapiguem descobrir-te present en la nostra vida, sempre ajudant-nos, sempre estimant-nos. Gràcies, Senyor !”

 
«IniciaAnterior12345678910SegüentFinal»

Pàgina 4 de 176