Inici Activitats Notícies DECLARACIÓ DE RENDA
DECLARACIÓ DE RENDA PDF Imprimeix Correu electrònic
Notícies
Escrit per editor   
dissabte, 7 de maig de 2016 21:53

Recordem la importància de marcar la creueta a les dues caselles: la de l’Església catòlica (per ajudar a l’autofinançament de les nostres diòcesis), i també la de les altres finalitats socials (entre les quals hi ha Càritas i altres entitats d’Església). No pagarem més, i destinarem un 0’7% + un 0’7% dels nostres impostos a cadascuna de les dues destinacions.

 

LES DECLARACIONS DE RENDA: PER QUÈ MARCAR LES 2 X A LES CASELLES

La campanya informativa de CARITASrespon a set preguntes bàsiques que es poden plantejar els ciutadans sobre l'assignació fiscal a través de l'1,4% de l'IRPF:

1)De debò puc marcar les dues caselles alhora? Sí. Es poden marcar les dues caselles conjuntament.

2)I és cert que marcant les dues caselles es duplica l'ajuda? Sí. Cada casella marcada genera el 0,7%. Si marques les dues es destina l'1,4%.

3)I a mi em costa alguna cosa? No. No et costa res. Tu decideixes la destinació de l'1,4% dels teus impostos.

4)I si no marco alguna casella? Hisenda destinarà l'import corresponent a altres partides dels pressupostos generals de l'Estat.

5)Per què és bo marcar la casella Església catòlica? Perquè així pots destinar un percentatge dels teus impostos a col·laborar amb les necessitats de l'Església i la seva intensa tasca pastoral.

6)Per què he de marcar també la casella de Finalitats Socials? Perquè d'aquesta manera, un percentatge dels teus impostos es destina a projectes socials en el nostre entorn i en els països més desfavorits.

7)Percep Càritas fons de les caselles d'Església catòlica i de Finalitats Socials?Sí. Càritas és part essencial de l'Església catòlica i, a més, com a organització social rep fons de la casella de Fins Socials.