Inici Activitats Notícies SANT JORDI, pregueu per nosaltres
SANT JORDI, pregueu per nosaltres PDF Imprimeix Correu electrònic
Notícies
Escrit per editor   
dimecres, 27 d'abril de 2016 16:48

El proper dissabte, 23 d’abril, celebrem sant Jordi, soldat romà del segle III que, per mantenir-se fidel a la seva fe cristiana, va donar la vida en el martiri; un sant originari de l’actual Turquia, molt popular al món oriental, i també em països com Anglaterra, Grècia, Geòrgia… Els reis catalans li tenien també molta devoció, i per això les Corts catalanes, el segle XV, el van declarar patró del nostre país.

Sant Jordi és d’aquells sants en què la llegenda ha arribat a superar la història. I és que, certament, les dades històriques sobre sant Jordi són escasses. En canvi, la llegenda del cavaller valent que lluita contra el drac per salvar la princesa és tan suggerent que ha donat lloc a tota mena de tradicions. Sant Jordi esdevé símbol dela lluita del bé contra el mal. Un referent per als cristians i també per a tota persona de bona voluntat. Després, al nostre país, les tradicions de les roses, els llibres, els actes culturals de tota mena, han fet del dia de Sant Jordi una diada inigualable en molts sentits.

Amb aquest motiu, aquest dissabte, 23, solemnitat de SANT JORDI, Patró de Catalunya, a l’església de la Mare de Déu del CARME i, a les 20 hMISSA cantada del POEMA i la ROSA(els cants seran acompanyats per la Coral SABA NO-VA, dirigidaper la Sra. Roser Busquets).

                                                 Hi som més i més convidats!