Inici
LES PARRÒQUIES ENS NECESSITEN
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:28

Les Parròquies necessiten la teva fe, la teva esperança, la teva caritat, la teva paciència, el teu bon humor i la teva pregària. . . Si, a més a més, pots participar i/o oferir-te com a voluntari/voluntària en alguns dels molts serveis a les comunitats parroquials, fes-ho saber ben aviat... ¿Podem comptar amb tu?. Gràcies a tots en nom de tots !

 
PEL QUE FA AL RELLEU DE RECTOR A LES NOSTRES PARRÒQUIES:
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:27

- Dilluns, 5 de setembre, a les 20 h i als locals del Mercadal-Espai 31: reunió de la comissió de pastoral parroquial amb Mn. Miquel. Serà una primera coneixença i presa de contacte, per començar a parlar dels serveis pastorals de les nostres parròquies, de les perspectives del nou curs, i també per compartir expectatives i anhels davant la nova etapa que entomem.

- Dimecres, 7 de setembre, a les 19 h i a l’església del Carme,   se’ns convida a la celebració de l’Eucaristia amb motiu del comiat de Mn. Pere.

 
DAVANT EL NOU CURS 2016 - 2017
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:26

El començament del setembre marca el retorn de l’estiu a l’activitat habitual com un temps especial. No només especial perquè podem retornar a la feina habitual, sinó, també, perquè el parèntesi de l’estiu ens ha permès de mirar amb més perspectiva el que fem, gaudir sovint d’uns dies de contacte més intens amb les persones que estimem i amb la natura, i al mateix temps descansar, “carregar piles”, oxigenar-nos... Malauradament, però, n’hi haurà molts (massa!) que no podran reprendre el treball perquè no en tenen o no en troben.

 

Tot això ens hauria de permetre ara d’enfilar el nou curs amb una renovada il•lusió i energia, amb més ganes de ser fidels a l’encàrrec de Jesús d’ajudar-nos a viure la nostra fe en les parròquies, accentuant l’esperit d’acolliment i de servei, sent sal de la terra i llum del món.

 

Alguns, en les parròquies tenen responsabilitats (en l’àmbit de la catequesi, dels grups, de les celebracions, de la cura del temple, de caritas i l’Espai 31, i de molts serveis...) i, durant aquest mes de setembre, s’haurà de posar fil a l’agulla en la programació dels propers mesos. Altres potser actualment no tenen cap responsabilitat concreta, però poden ajudar-nos en alguna de les que es porten a terme o es mirarà de començar. Altres potser no poden o no es veuen capaços d’aquestes responsabilitats. Tots, però, formem part de les comunitats parroquials, i tots, per tant hem de cooperar-hi amb el nostre gra de sorra, des de les nostres possibilitats concretes, siguin moltes o poques. Tanmateix, la majoria ens acollim als serveis que hi tenim.

 

Demà, dilluns, a les 20 h, als locals del Mercadal-Espai 31, tindrem la reunió oberta sobre els serveis parroquials. Comptarem amb la presència de Mn. Miquel, el nou rector. Serà una ocasió per conèixer-nos i per començar a parlar de les perspectives del nou curs, per compartir expectatives i anhels davant la nova etapa que entomem, bo i fent església al servei de les persones i de l’Evangeli.

 

És bo, doncs, que agraïm sempre a Déu tot el que rebem, que valorem els serveis parroquials, com per conèixer i estimar més les parròquies i que, des de la sintonia fraternal, restem oberts i disponibles si alguna de les propostes que se’ns fan coincideix amb les nostres possibilitats de col•laboració i/o de participació.

 

Que Déu beneeixi els nostres projectes, esforços i serveis i faci que donin fruit en bé de tots.

 
JORNADA MUNDIAL DE PREGÀRIA PER LA CURA DE LA CREACIÓ: 1 de setembre del 2016
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:23

PER LA NOSTRA TERRA

Pare nostre que sou present en tot l’univers i en la més petita de les vostres criatures, vós que envolteu amb la vostra tendresa tot el que existeix, vesseu en nosaltres la força del vostre amor perquè tinguem cura de la vida i de la bellesa. Inundeu-nos de pau, perquè visquem com a germans i germanes sense fer mal a ningú. Pare dels pobres, ajudeu-nos a rescatar els abandonats i oblidats d’aquesta terra que tant valen als vostres ulls. Guariu les nostres vides, perquè siguem protectors del món i no pas depredadors, perquè sembrem formosor i no pas contaminació i destrucció. Toqueu els cors dels qui busquen només beneficis a costa dels pobres i de la terra. Ensenyeu-nos a descobrir el valor de cada cosa, a contemplar admirats, a reconèixer que estem profundament units amb totes les criatures en el nostre camí cap a la vostra llum infinita. Gràcies perquè esteu amb nosaltres cada dia. Encoratgeu-nos, si us plau, en la nostra lluita per la justícia, l’amor i la pau. FRANCESC, bisbe de Roma. Encíclica Laudato si’

AMB LA CREACIÓ

Us lloem, Pare, amb totes les vostres criatures, que van sortir de la vostra mà poderosa. Són vostres, i plenes de la vostra presència i de la vostra tendresa. Lloat sigueu. Fill de Déu, Jesús, per vós foren creades totes les coses. Us formàreu en el si maternal de Maria, us féreu part d’aquesta terra, i miràreu aquest món amb ulls humans. Avui sou viu en cada criatura amb la vostra glòria de ressuscitat. Lloat sigueu. Esperit Sant, que amb la vostra llum orienteu aquest món cap a l’amor del Pare i acompanyeu el gemec de la creació, vós viviu també en els nostres cors per impulsar-nos al bé. Lloat sigueu. Senyor U i Tri, comunitat preciosa d’amor infinit, ensenyeu-nos a contemplar-vos en la bellesa de l’univers, on tot ens parla de vós. Desvetlleu la nostra lloança i la nostra gratitud per cada ésser que heu creat. Doneu-nos la gràcia de sentir-nos íntimament units amb tot el que existeix. Déu d’amor, mostreu-nos el nostre lloc en aquest món com a instruments del vostre afecte envers tots els éssers d’aquesta terra, perquè cap d’ells no és oblidat davant vostre. Il•lumineu els amos del poder i del diner perquè es guardin del pecat de la indiferència, estimin el bé comú, promoguin els febles, i tinguin cura d’aquest món que habitem. Els pobres i la terra estan clamant, Senyor, preneu-nos a nosaltres amb el vostre poder i la vostra llum, per a protegir tota vida, per a preparar un futur millor, perquè vingui el vostre Regne de justícia, de pau, d’amor i de bellesa. Lloat sigueu. Amén. FRANCESC, bisbe de Roma. Encíclica Laudato si’        

 
UNS MOTIUS ACTUALS DE PREGÀRIA I DE SOLIDARITAT
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:21

1. Consternats per la mort de més de tres centenars de persones, així com per les desenes de ferits i danys materials que ha provocat el fatídic terratrèmol que ha afectat especialment la província italiana de Rieti, encomanen a Déu les víctimes, els ferits i les seves famílies, i acompanyem-los en la pregària en aquests moments tan tràgics.

 

2. En comunió amb tota l'Església, i seguint la invitació del papa Francesc, preguem especialment per la pau a Síria, a l'Orient Mitjà, i al món sencer. En la festa de la Nativitat de Maria, Reina de la Pau (8 de setembre), preguem per Síria i tot l’Orient Mitjà, perquè s’emprengui amb valentia i decisió el camí de l’encontre i de la negociació, superant la con-frontació cega, per arribar a la Pau que Déu vol i nosaltres desitgem.

 

3.  El proper diumenge,11 de setembre,  celebrem la Diada, la nostra Festa Nacional, preguem per les institucions catalanes i per tots els ciutadans, perquè tots ens esforcem en assolir -per Catalunya- el lloc que anhela, li correspon en la histò-ria i malda per conquerir. Que les virtuts que eleven l’esperit, i la justícia, siguin el nostre estandard. Que, conscients de la realitat que vivim, siguem acollidors de tothom i misericordiosos. Que els jutges, els representants polítics, els mitjans de comunicació i tots els ciutadans sapiguem valorar -amb serenor i respecte a la llibertat- el procés amb el qual estem implicats i el que se’n segueixi. Que l’Esglé-sia, en les diverses Diòcesis a Catalunya, sigui expressió del Poble de Déu arrelat en la història, i que cerqui i contribueixi al bé de tots, pel que fa a la missió evangelitzadora, al servei a la fe, al testimoniatge i en tants camins de solidaritat.

Darrera actualització de dissabte, 3 de setembre de 2016 06:22
 
PREGUEM AMB L’EVANGELI DEL DIUMENGE Lc 14, 25-33
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:17

in els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilitin els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilització de l'amor».

Estimar-te més que a ningú

 

Senyor Jesús, estimar-te més que a ningú

no és menystenir la família, els amics,

els pobres o el meu país,

ni menystenir-me a mi mateix.

Estimar-te més que a ningú

vol dir reconèixer en tu el fonament

de cada vida humana

i la força que ens empeny cap a la meta.

Estimar-te més que a ningú

vol dir imitar el teu amor generós,

la teva acollida envers els pobres i petits,

la teva capacitat de perdonar i guarir.

Estimar-te més que a ningú

vol dir estimar la família

com tu estimaves primer Maria i Josep,

i després els deixebles.

Estimar-te més que a ningú

vol dir estimar tothom

molt millor del que ara els estimo,

i fer de la meva vida un do per als altres

com tu vas fer.        (de “La Missa de cada dia”)

 
A LES PORTES D’UN NOU CURS
dimecres, 31 d'agost de 2016 17:16

Al tombant de l’estiu podem pensar en aquelles dimensions que ens donen la possibilitat de ser el què som: la familia, les ocupacions, les opcions de vida, uns compromisos de voluntariat, el treball, l’escola, etc… Hem de reconèixer humilment que ignorem que ens depararà l’etapa del nou curs que comencem, però des dels posicionaments personals podem definir-nos en unes passes immediates, podem prendre consciència que estem cridats, tanmateix, a viure i a ajudar a viure. I, recordem-nos-ho: som responsables de tantes coses, però no tenim el control de tot.

Començar el mes de setembre pot ser una invitació a prendre el pols de l’enfoc i de l’encaminament d’aquesta nova etapa. Quantes observacions i reflexions poden passar pel nostre magí i podem compartir. L’actitud positiva és una font de goig i d’alliberament, de propòsits i de petits o més grans compromisos.

Com a cristians tenim la sort de recordar-nos periòdicament que la vida i les realitats humanes no depenen sols de nosaltres. El seu futur últim no està a les nostres mans, tot i que hi passa, i que la transcendència és una dada amb la qual hem de comptar, i que cada u podem fer i hem de fer la nostra petita aportació, dins del misteri total de la vida personal, de les relacions interpersonals, de les possibilitats i de les limitacions. A molts pot agradar i trobar més i més suggerent el pensament atribuit a Joan Maragall:

“Esforça’t en el teu quefer, com si de cada detall que pensis, de cada paraula que diguis, de cada peça que posis, de cada cop de martell que donis, depengués la salvació de la  humanitat: perquè en depèn, creu-ho.”

Així, encetar un nou curs és una bona ocasió per a demanar a Déu que ens concedeixi de viure’l del tot i ben conscients; però sobretot que ens l’ompli de vida, d’ocasions d’estimar, de pregar, de sentir-nos a prop dels altres tot estimant-los i deixant-nos estimar, de celebrar la vida i la fe... Començar un nou curs és presentar-li a Déu com una llibreta en blanc tot demanant-li que sigui ell mateix qui l’ompli de tot allò que necessitem, que ens cal i que ens farà bé.

PEL QUE FA AL RELLEU DE RECTOR A LES NOSTRES PARRÒQUIES:

- Dilluns, 5 de setembre, a les 20 h, i als locals del Mercadal-Espai 31: reunió de la comissió de pastoral parroquial amb Mn. Miquel. Serà una primera coneixença i presa de contacte, per començar a parlar dels serveis pastorals de les nostres parròquies, de les perspectives del nou curs, i també per compartir expectatives i anhels davant la nova etapa que entomem.

- Dimecres, 7 de setembre, a les 19 h i al Carme,   se’ns convida a la celebració de l’Eucaristia amb motiu del comiat de Mn. Pere.

 
«IniciaAnterior12345678910SegüentFinal»

Pàgina 2 de 338