Inici
RELLEU DE RECTOR A LES PARRÒQUIES DEL CARME I DEL MERCADAL, DE GIRONA
dilluns, 4 de juliol de 2016 12:03

 

El passat dilluns vam tenir una reunió de la Comissió de pastoral parroquial en la qual vaig fer avinent que el Sr Bisbe m’havia demanat  de deixar les nostres parròquies i d’anar a Olot, i el divendres ja va sortir publicat, en els mitjans de comunicació, el comunicat del Bisbat amb una relació de diver-sos nomenaments diocesans.  Pel que fa  a les parròquies del Carme i del Mercadal, el Bisbe n’ha nomenat rector Mn. Miquel Ramió, fins ara rector de sant Pere Màrtir i sant Roc d'Olot i Ri-daura, i un servidor,  passaré a ser-ho de sant Esteve i sant Cristòfol les Fonts d'Olot, substituint Mn. Lluís Solà,  que es jubi-la. Temps ha Mn. Miquel havia exercit el ministeri a la nostra ciutat: un any de diaca a Sant Feliu, tres anys de vicari a Sant Narcís i sis anys de rector a Fontajau, Germans Sàbat i Taialà.

 

Hom pot trobar estranya la tendència a canviar els capellans de les Parròquies. Emperò, una raó, de fons, és que ens hem ordenat al servei de l'Església i això comporta una disponibilitat raonada i responsable per col.laborar al servei de la Diòcesi.  A més a més, tots sabem prou que les persones passem, que l'important és deixar petjada bo i fent servei i que les circums-tàncies juguen un paper clau en el caminar de la vida.

 

Ara, escrivint aquestes ratlles, després de 18 anys d'estada a  Girona i de servei a les parròquies del Carme (18 anys) del Mercadal (7 anys), de Sant Feliu i Sant Daniel (4 anys) i de Sant Salvador (2 anys), em venen a la memòria un doll  de realitats viscudes, de tot color, sobresortint, però, les de caire més positiu, humà, sòciocultural,  evangèlic i eclesial. Tindré sempre un record especial de totes aquelles persones que hem compartit inquietuds, responsabilitats i serveis, començant pels companys capellans, les comunitats religioses, i de totes les persones que, esmerçant temps i esforços, han col.laborat i fet possible que les parròquies tinguessin un rostre humà, comunitari i de servei a la fe: comissions de pastoral i d’economia, els serveis de catequesi, de litúrgia, de caritas i de l’espai 31, de pastoral de la salut, d’altres activitats, i tots els qui passen desapercebuts fent algun servei.  Així com també, tots aquells que, diumenge rere diumenge, hem compartit l'Eucaristia, que ens ha esperonat en la vivència de la fe i en el ser cristians en la vida. Com podeu comprendre no es tracta ara de recordar-ho tot, ni molt menys, doncs, tots en podem ser prou conscients.  

 

Jo he rebut molt de força persones: reunions, posades en comú, projectes, revisions conjuntes, converses franques, col.laboracions, autèntica amistat... Han estat per a mi, més del que molts podrien pensar,  un gran estímul i forja del meu ministeri sacerdotal. Estic convençut que la dimensió del capellà és la comunitat cristiana dintre la comunitat humana (els barris, la ciutat). Les persones passem, resta la comunitat que es va fent, creient, celebrant, sembrant reconciliació i esperança i esperonant a tants compromisos…

 

La parròquia no és obra d'una persona i d'uns quants col.laboradors, evidentment,  sinó de la comunitat d'homes i de dones cristians, és a dir, de tots nosaltres. És fruit de la conjunció de bones voluntats en la fe i en la vida. L'Església no és nostra, ni dels capellans, ni del poble. L'Església és del Crist i nostra, en quant hi creiem, la vivim, ens en sentim i l'estimem. I, tanmateix, no val pas tant la distància crítica envers l'Església, com el compromís per la seva reforma i conversió. I, tots qui més qui menys,  hem posat el nostre gra de sorra a la vida parroquial. De la qual cosa ens en felicitem i en donem gràcies a Déu.

 

En aquests moments estar per determinar quan serà el canvi, si bé hi ha la previsió que pugui ser a mitjans de setembre. Em plau donar la benvinguda a Mn.  Miquel bo i desitjant-li el millor.  És una excel.lent persona i puc deixar constància de la seva vàlua personal, bondat i esperit de servei. Tant, com per poder-vos augurar una fruitosa tasca pastoral que podreu compartir i que serà en bé de l'animació de la fe i de la vida de les parròquies.

 

A l’acabament d’aquesta etapa a Girona, puc dir-vos que me n'aniré agraït i amb la pau interior  d’haver  servit aquestes parròquies en la quals m'hi he sentit bé i acompanyat. Demano comprensió per tot allò que hauria d'haver impulsat i no he sabut fer, i disculpes a les persones que no he sabut escoltar, hagi pogut ofendre o no hagi atès com mereixien. Per la meva part, encara que separats per uns quilòmetres, ens podrem continuar sentint units per l'amistat i la mateixa fe en Jesucrist.

 

Amb aquestes ratlles, voldria agrair-vos amb senzillesa, sinceritat i ben de cor l'acolliment que m'heu dispensat, totes les coses bones que he rebut i el camí compartit, tant en l'ordre humà com en la fe. Com podeu suposar són moltes les persones, els fets, les situacions i fins i tot les il.lusions, els desencerts, les limitacions i les esperances que, en aquest període, han marcat la meva vida.

 

A tots, moltes gràcies. 

 

Girona, 30 de juny del 2016

 

Pere Domènech

Darrera actualització de dilluns, 4 de juliol de 2016 12:07
 
PER UN ESTIU FRUITÓS
dilluns, 4 de juliol de 2016 11:58

L’estiu ens pot duu variació, novetat, alternatives, oportunitats de fer coses diferents, trobar persones noves. El canvi d'activitat, de rutines, de ritmes i potser fins i tot de preocupacions ens brinda una gran oportunitat. L'estudiant, per unes set-manes, aparca els llibres. El treba-llador s'allunya de l'oficina, de la fàbrica o del taller. Els horaris es suavitzen. El mestre descansa dels seus alumnes (i a l’inrevés).

 

En aquest context, demanem-li a Déu que ens ajudi, en el nostre estiu, a deixar-nos captivar per les coses importants. Que ens deixi dedicar temps de qualitat als nostres. Que ens acompanyi la joia profunda, i que el descans ho sigui veritablement. Amb l’estiu és bo de trobar temps per anar recorrent els noms, les cares, les històries que s'han anat creuant amb la meva durant el curs que acaba.

 

I, sobretot, donar gràcies a Déu: pel que els altres ens han aportat, pel que ens han ensenyat, per tot el que hem compartit, pel que hem buscat, per tot allò trobat i el que encara segueix pendent, pels somnis i per les pre-sències, per les paraules dites i els silencis acompanyats; pels noms de la meva vida i les seves històries. I sento que en el meu descans també aquestes històries reposen amb mi.

 
PELEGRINATGE A TERRA SANTA, DEL 22 AL 29 D'AGOST DEL 2016
dilluns, 4 de juliol de 2016 11:53

PELEGRINATGE  a  TERRA SANTA, del 21 al 28 d’agost:

visitarem els llocs que ens són més coneguts a tots pels Evangelis: Natzaret, Canà, Cafarnaüm, Muntanya de les Benaurances, Llac de Genesaret, Mont Tabor, el Jordà, Qumram, Mart Mort, Massada, Betlem, Ein Karem, Jerusalem, etc... Uns indrets històrics i culturals que ens evoquen passatges bíblics lluminosos i evocadors de l'entorn geogràfic de Jesús i d’interès per la nostra fe.

Per a informació i inscripcions: Pere Domènech Tf. 619153003

 
“Aneu, ben lleugers”(Lc 10,1-12.17-20)
dilluns, 4 de juliol de 2016 11:51

Ben lleugers vol dir sense res a defensar, ben oberts a l’encontre amb qualsevol persona i col·lectiu. El projecte de Jesús no s’ha de defensar. És per a descobrir enmig de la vida, assenyalar-lo i oferir-lo. Jesús ens envia, a tots i totes,a la missió, ben lleugers, servicials.

 

La maduresa d’una persona es manifesta en la capacitat de sortir d’ella mateixa i anar cap als altres d’una manera natural, senzilla, positiva, creativa, per no tancar-se en allò que hom té, sap, viu, i experimenta, i posar-ho a disposició dels altres, sense imposicions ni arrogàncies, deixant-se acollir amb voluntat de compartir, per ser portador de pau.

 

Sortir d'un mateix, anar cap als altres per aportar  el què sabem, el que tenim, el  què esperem, deixar-nos acollir i compartir, ens enriqueix i  contribueix a la construcció d'un món més humà. Siguem portadors de pau, d'alegria, de consol, d'esperança. Amen!

 
EL REGNE DE DÉU ÉS A PROP
dilluns, 4 de juliol de 2016 11:49

     El Regne de Déu és a prop.

Ho pregonen tantes veus que arreu del món

clamen per la pau, la justícia, la dignitat,

la democràcia i el respecte per tothom.

Ho demostren les onades de compassió

i de solidaritat que sovint envaeixen

la nostra societat quan prenem consciència

del sofriment que hi ha en el món.

     El Regne de Déu és a prop

perquè, encara que el món va tan malament

(famílies trencades, pobresa i marginació,

guerres, desastres ecològics...),

cada cor humà guarda la nostàlgia, el desig,

la necessitat de pau i de bé

per als quals ha estat creat.

     Anunciar el teu Regne avui sembla difícil.

¿Com fer sentir el teu missatge

en un món tan ple de sorolls?

Però no ho van tenir més fàcil

aquells deixebles que vas enviar pels camins

sense bossa ni sarró,

com anyells enmig de llops.

Res no temo quan em dius que m’alegri

perquè el meu nom està escrit al cel.

                                         (de “La Missa de cada dia”)

 
VIATGE - PELEGRINATGE A TERRA SANTA, del 22 al 29 d'agost del 2016
dilluns, 4 de juliol de 2016 11:48
VIATGE-PELEGRINATGE a TERRA SANTA, del 22 al 29 d'agost del 2016
(una proposta més i més interessant per aquest estiu):
http://www.ruthtravel.es/Documentos/78-2015%20PARROQUIES%20DE%20GIRONA%20.%20%20PELEGRINATGE%20A%20TERRA%20SANTA.22-29%20AGOST%202016.%20COMPILAT.pdf
(per a informació i últimes inscripcions aquests primers quinze dies de juliol: Mn. Pere Domènech 619153003)
 
Nomenaments del Bisbat de Girona - 30.06.2016 (Diari de Girona)
diumenge, 3 de juliol de 2016 23:30

Dolors Puigdevall és la nova directora de Càritas de Girona

El rector Pere Domènech deixa el Mercadal de Girona per incorporar-se a les parròquies d'Olot

30.06.2016 | 19:05

Dolors Puigdevall és la nova directora de Càritas de Girona
Dolors Puigdevall és la nova directora de Càritas de GironaCàritas Diocesana de Girona

DDG| GIRONANova directora a Càritas Diocesana de Girona. Es tracta deDolors Puigdevall i Dalmauque substitueix a Ramon Barneda, que ha ocupat el càrrec els darrers cinc anys.

El bisbeFrancesc Pardoha nomenat Puigdevall, que és professora d'institut,responsable de la pastoral universitària del bisbat de Girona i està vinculada a l'acció social d'aquesta entitat diocesana com a directora de Càritas parroquial de Fornells de la Selva.

Pardo també ha fet públics avui diversos nomenamentsi entre els més destacats per la seva coneguda trajectòria a la ciutat de Girona hi ha el de Mossèn Pere Domènech i Feixas. El que fins ara era rector  de les parròquies del Mercadal i del Carme de Girona, passarà a ser-ho de sant Esteve i sant Cristòfol les Fonts d'Olot, després que el fins ara rector d'aquestes parròquies,Mossèn Lluís Solà,rebi la jubilació canònica, que es farà efectiva el dia de l'inici del nou rector.

 

Nous rectors a la diòcesi de Girona

Hi ha canvis en altres punts de la geografia:Mossèn Felip Hereu i Pla,fins ara rector de Palafrugell, assumeix ara les parròquies de Canet de Mar, Sant Pol de Mar i Sant Cebrià de Vallalta, de les qualsMossèn Santiago Parejo i Campillo, en serà adscrit amb facultats de vicari.

Alhora, MossènRafel Felipe i Freijeserà nou rector de Palafrugell, Mont-ràs, Llofriu i també encarregat de Calella de Palafrugell.

Finalment,Mossèn Pere Narbón i Fontserà el nou rector de les parròquies de santa Maria del Mar i Santa Eugènia de Palamós i de Vall-llobrega, iMossèn Salvador Juanola i Cadena, nou rector de Tordera i encarregat de Vallmanya.

L'actual rector de la Bisbal d'Empordà,Mossèn Joan M. Amich i Raurich,a més de continuar amb els càrrecs i responsabilitats que ja desenvolupa, assumirà l'administració parroquial de Cruïlles, Monells, Sant Cebrià de Lledó i Sant Sadurní de l'Heura.

Darrera actualització de diumenge, 3 de juliol de 2016 23:33
 
«IniciaAnterior12345678910SegüentFinal»

Pàgina 10 de 338