Inici Pregàries
Pregària
Aquest diumenge, 11 de setembre, celebrem la DIADA, la nostra Festa Nacional PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dilluns, 12 de setembre de 2016 15:34

Preguem per les institucions catalanes i per tots els ciutadans, perquè tots ens esforcem en assolir -per Catalunya- el lloc que anhela, li correspon en la història i malda per conquerir. Que les virtuts que eleven l’esperit, i la justícia, siguin el nostre estandard. Que, conscients de la realitat que vivim, siguem acollidors de tothom i misericordiosos. Que els jutges, els representants polítics, els mitjans de comunicació i tots els ciutadans sapiguem valorar -amb serenor i respecte a la llibertat- el procés amb el qual estem implicats i el que se’n segueixi. Que l’Església, en les diverses Diòcesis a Catalunya, sigui expressió del Poble de Déu arrelat en la història, i que cerqui i contribueixi al bé de tots, pel que fa a la missió evangelitzadora, al servei a la fe, al testimoniatge i en tants camins de solidaritat.

 
PREGUEM AMB L’EVANGELI DEL DIUMEN-GE Lc 15, 1-32 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dilluns, 12 de setembre de 2016 15:33

in els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilitin els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilització de l'amor».No cal fer mèrits, cal deixar-se estimar i perdonar

Senyor Jesús,

L’ovella que vas trobar a faltar

no va ser per a tu un u per cent de pèrdues.

Et vas arriscar i et vas esforçar

fins a recuperar-la,

i això m’omple de confiança.

La moneda perduda era tant important

que hi ha qui diu que formava part

de la dot d’aquella dona,

penyora del seu matrimoni,

i això em fa sentir important als teus ulls.

Però no hi ha res que iguali el valor d’un fill,

el dolor de perdre’l i la joia de retrobar-lo.

Per molt que m’allunyi o que m’enfonsi,

tu sempre seràs a punt per acollir-me

i rehabilitar-me.

Per molt que el meu cor s’endureixi,

fins i tot si arribo a rebutjar el germà,

tu sempre em convidaràs a entrar

a la festa del teu amor,

perquè davant teu no cal fer mèrits,

només cal deixar-se estimar i perdonar.

                                               (de “La Missa de cada dia”)

 
JORNADA MUNDIAL DE PREGÀRIA PER LA CURA DE LA CREACIÓ: 1 de setembre del 2016 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:23

PER LA NOSTRA TERRA

Pare nostre que sou present en tot l’univers i en la més petita de les vostres criatures, vós que envolteu amb la vostra tendresa tot el que existeix, vesseu en nosaltres la força del vostre amor perquè tinguem cura de la vida i de la bellesa. Inundeu-nos de pau, perquè visquem com a germans i germanes sense fer mal a ningú. Pare dels pobres, ajudeu-nos a rescatar els abandonats i oblidats d’aquesta terra que tant valen als vostres ulls. Guariu les nostres vides, perquè siguem protectors del món i no pas depredadors, perquè sembrem formosor i no pas contaminació i destrucció. Toqueu els cors dels qui busquen només beneficis a costa dels pobres i de la terra. Ensenyeu-nos a descobrir el valor de cada cosa, a contemplar admirats, a reconèixer que estem profundament units amb totes les criatures en el nostre camí cap a la vostra llum infinita. Gràcies perquè esteu amb nosaltres cada dia. Encoratgeu-nos, si us plau, en la nostra lluita per la justícia, l’amor i la pau. FRANCESC, bisbe de Roma. Encíclica Laudato si’

AMB LA CREACIÓ

Us lloem, Pare, amb totes les vostres criatures, que van sortir de la vostra mà poderosa. Són vostres, i plenes de la vostra presència i de la vostra tendresa. Lloat sigueu. Fill de Déu, Jesús, per vós foren creades totes les coses. Us formàreu en el si maternal de Maria, us féreu part d’aquesta terra, i miràreu aquest món amb ulls humans. Avui sou viu en cada criatura amb la vostra glòria de ressuscitat. Lloat sigueu. Esperit Sant, que amb la vostra llum orienteu aquest món cap a l’amor del Pare i acompanyeu el gemec de la creació, vós viviu també en els nostres cors per impulsar-nos al bé. Lloat sigueu. Senyor U i Tri, comunitat preciosa d’amor infinit, ensenyeu-nos a contemplar-vos en la bellesa de l’univers, on tot ens parla de vós. Desvetlleu la nostra lloança i la nostra gratitud per cada ésser que heu creat. Doneu-nos la gràcia de sentir-nos íntimament units amb tot el que existeix. Déu d’amor, mostreu-nos el nostre lloc en aquest món com a instruments del vostre afecte envers tots els éssers d’aquesta terra, perquè cap d’ells no és oblidat davant vostre. Il•lumineu els amos del poder i del diner perquè es guardin del pecat de la indiferència, estimin el bé comú, promoguin els febles, i tinguin cura d’aquest món que habitem. Els pobres i la terra estan clamant, Senyor, preneu-nos a nosaltres amb el vostre poder i la vostra llum, per a protegir tota vida, per a preparar un futur millor, perquè vingui el vostre Regne de justícia, de pau, d’amor i de bellesa. Lloat sigueu. Amén. FRANCESC, bisbe de Roma. Encíclica Laudato si’        

 
UNS MOTIUS ACTUALS DE PREGÀRIA I DE SOLIDARITAT PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:21

1. Consternats per la mort de més de tres centenars de persones, així com per les desenes de ferits i danys materials que ha provocat el fatídic terratrèmol que ha afectat especialment la província italiana de Rieti, encomanen a Déu les víctimes, els ferits i les seves famílies, i acompanyem-los en la pregària en aquests moments tan tràgics.

 

2. En comunió amb tota l'Església, i seguint la invitació del papa Francesc, preguem especialment per la pau a Síria, a l'Orient Mitjà, i al món sencer. En la festa de la Nativitat de Maria, Reina de la Pau (8 de setembre), preguem per Síria i tot l’Orient Mitjà, perquè s’emprengui amb valentia i decisió el camí de l’encontre i de la negociació, superant la con-frontació cega, per arribar a la Pau que Déu vol i nosaltres desitgem.

 

3.  El proper diumenge,11 de setembre,  celebrem la Diada, la nostra Festa Nacional, preguem per les institucions catalanes i per tots els ciutadans, perquè tots ens esforcem en assolir -per Catalunya- el lloc que anhela, li correspon en la histò-ria i malda per conquerir. Que les virtuts que eleven l’esperit, i la justícia, siguin el nostre estandard. Que, conscients de la realitat que vivim, siguem acollidors de tothom i misericordiosos. Que els jutges, els representants polítics, els mitjans de comunicació i tots els ciutadans sapiguem valorar -amb serenor i respecte a la llibertat- el procés amb el qual estem implicats i el que se’n segueixi. Que l’Esglé-sia, en les diverses Diòcesis a Catalunya, sigui expressió del Poble de Déu arrelat en la història, i que cerqui i contribueixi al bé de tots, pel que fa a la missió evangelitzadora, al servei a la fe, al testimoniatge i en tants camins de solidaritat.

Darrera actualització de dissabte, 3 de setembre de 2016 06:22
 
PREGUEM AMB L’EVANGELI DEL DIUMENGE Lc 14, 25-33 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per editor   
dissabte, 3 de setembre de 2016 06:17

in els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilitin els braços davant les violències i que esdevinguin apòstols de la civilització de l'amor».

Estimar-te més que a ningú

 

Senyor Jesús, estimar-te més que a ningú

no és menystenir la família, els amics,

els pobres o el meu país,

ni menystenir-me a mi mateix.

Estimar-te més que a ningú

vol dir reconèixer en tu el fonament

de cada vida humana

i la força que ens empeny cap a la meta.

Estimar-te més que a ningú

vol dir imitar el teu amor generós,

la teva acollida envers els pobres i petits,

la teva capacitat de perdonar i guarir.

Estimar-te més que a ningú

vol dir estimar la família

com tu estimaves primer Maria i Josep,

i després els deixebles.

Estimar-te més que a ningú

vol dir estimar tothom

molt millor del que ara els estimo,

i fer de la meva vida un do per als altres

com tu vas fer.        (de “La Missa de cada dia”)

 
«IniciaAnterior12345678910SegüentFinal»

Pàgina 1 de 101